Doelstellingen
– De stichting
– Schilderijen en middelen
– Wat vooraf ging
– De stichting
– Schilderijen en middelen
– Wat vooraf ging
DE STICHTING
In maart 2007 is de stichting Collot Zien en Beleven opgericht. Zij heeft als doelstelling het werk van Collot voor een groter publiek toegankelijk te maken. Inmiddels heeft de stichting een klein aantal schilderijen van Collot in bezit en in beheer.
Onze idealen willen we verwezenlijken met de volgende activiteiten:
Verder hebben we de zorg voor goed materiaal voor vervoer van de schilderijen en willen we – waar nodig – lijsten aanschaffen of verzorgen voor schilderijen die eigendom zijn van de stichting.
HOE KOMT DE STICHTING AAN SCHILDERIJEN EN MIDDELEN VOOR HET VERWEZENLIJKEN VAN HAAR IDEALEN?
We kunnen ons voorstellen dat er mensen zijn die een schilderij aan onze stichting zouden willen schenken, verkopen of legateren. Verder denken we aan het verkrijgen van financiële middelen zodat nieuwe schilderijen kunnen worden aangekocht.
De stichting Collot Zien en Beleven is een ANBI-stichting. Schenkingen aan onze stichting zijn dus fiscaal volledig aftrekbaar.
Mocht u op de een of andere manier een bijdrage willen leveren dan kunt u dat doen door ons te mailen of door gebruik te maken van het rekeningnummer t.n.v. Stichting Collot Zien en Beleven.
Sinds 2017 is het mogelijk vriend te worden van onze stichting en zo ons te ondersteunen.
Uw eventuele vragen kunt u sturen via het e-mailadres.
Desgewenst kunt u de stichtingsstatuten en het huishoudelijk reglement opvragen.
WAT VOORAF GING
Liane voelde nooit voor een tentoonstelling van haar schilderijen.
Uiteindelijk liet ze zich overhalen en stemde ze ermee in dat er ter ere van haar negentigste verjaardag in Dornach (Zwitserland) een overzichtstentoonstelling georganiseerd werd. Die tentoonstelling vond plaats in de Kersttijd in december 1997 en begin januari 1998.
In het Antroposofisch Gezondheidscentrum De Lemniscaat Leiden waren we zeer verbonden met het werk van Liane. We besloten om in januari met een groepje therapeuten en vrijwillige medewerkers deze tentoonstelling te bezoeken.
De werkwijze van Liane was voor sommigen van de groep nieuw. Meerderen hadden het gevoel haar werk een mogelijkheid biedt tot het beter begrijpen van de geestelijke wereld en van de antroposofie.
Eenmaal terug in Leiden bedachten we hoe mooi het zou zijn als meer mensen met de positieve werking van de schilderijen van Collot in aanraking zouden komen. En zo ontstond het idee om in het klein ook in De Lemniscaat een tentoonstelling te organiseren.
Al in de herfst van 1998 vond de eerste tentoonstelling plaats. De tentoonstelling richtten we in zoals we dat nu nog doen: eenvoudig en rustig van sfeer.
Die eerste keer was meteen een succes.
Het was fijn dat Liane dit begin van onze activiteiten nog meemaakte en er ook blij mee was.